33 ELISE TOPPINEN

Olen Iisalmelainen yrittäjä ja kahden aikuisen lapsen äiti Runnilta. Yrittäjän uraa on kertynyt 23-vuotta, kahdella eri asiakaspalvelun saralla. Työssäni olen ollut paljon kanssakäymisissä eri ikäisten ihmisten kanssa, opettaen, ohjaten ja palvellen parhaani mukaan. Olen saanut toimia useammalle opiskelijalle harjoittelun ohjaajana sekä näyttöjen vastaanottajana, ollen näin edistämässä heidän ammattiin valmistumista.

Järjestötoiminassa on tullut oltua mukana nuoruusvuosista lähtien puheenjohtajan ja sihteerin sekä tapahtumajärjestäjän rooleissa. Tällä hetkellä Iisalmen sos.dem työväenyhdistys ry:n johtokunnassa ja vuoden 2021 alusta kyseisen yhdistyksen sihteerinä. Yrittäjän työn ohessa, harrastuksiini kuluu lisäksi mm. puutarhan hoito ja käsityöt.

Minulle on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus koulutukseen ja työllistymiseen eikä kukaan putoa tyhjän päälle. Yritysten ja koulujen yhteistyötä tulee kehittää entisestään.

Iisalmessa tulee edistää yrittämisen mahdollisuuksia, jotta saadaan luotua uusia työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa Iisalmeen.

Vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksien turvaaminen kaikkien saataville.

Ikäihmisten sekä erityisryhmien palveluiden turvaaminen.

Terveydenhuollon palvelut on säilytettävä lähellä ja helposti saatavilla.

Edellisellä valtuustokaudella toimin Maaseutuhallinnon yhteislautakunnassa, Käräjäoikeuden lautamiehenä, Ylä-Savon Jätehallituksessa sekä Ympäristölautakunnassa (varajäsen).

Yrittäjänä olen valmis haasteisiin kaikkien hyväksi.