34 JOUNI TOPPINEN

Hei, olen 65-vuotias, eläkkeellä oleva veturinkuljettaja Jouni Toppinen. Asun vaimoni ja Höpö-kissamme kanssa Iisalmen keskustassa. Meillä on kaksi tytärtä ja viisi lastenlasta. Harrastuksiini kuuluu kalastus, marjojen poiminta, liikunta ja kesämökillä puuhastelu.

Kunta- ja maakuntapolitiikassa olen ollut mukana reilut 20 vuotta. Ylä-Savon Soten toiminnassa olen ollut mukana luottamushenkilönä jo kuntayhtymän perustamisneuvotteluista alkaen.

Iisalmen talous on kunnossa viimeisten kahdeksan vuoden ylijäämäisten tilinpäätösten myötä. Rahavaroja Iisalmen kaupungilla oli viime vuoden lopussa 28,8 miljoonaa euroa ja taseessa ylijäämää noin 15 miljoonaa euroa, joten maakunnan alhaisinta veroprosenttia 20,5 ei tarvitse olla ensi vuodellekaan nostamassa. Alhaisesta veroprosentista huolimatta Iisalmi on pystynyt tuottamaan kokoisekseen kaupungiksi ihan hyvät palvelut kuntalaisilleen.

Olen ehdolla tulevissa kuntavaaleissa, sillä intoa ja halua yhteisten asioidemme hoitamiseksi riittää. Toivottavasti löydät ryhmästämme sinulle sopivan ehdokkaan!